Водещият вирусолог в Италия рязко промени мнението си

Водещият вирусолог в Италия рязко промени мнението си

В рамките на само два дни водещият специалист по инфекциозни болести в Италия Джовани Реца промени на 180 градуса мнението си относно кога да се поднови местното футболно първенство. Във вторник той заяви, че краят на май е нереалистична цел, но днес вече подкрепя този план. Разбира се, всичко това би се случило само при закрити врата и строги мерки за предпазване от COVID-19.

На Ботуша са твърдо решени да довършат шампионата и за целта футболната федерация на страната подготвя медицински протокол, за да върне футболистите на терена по възможно най-безопасния начин предвид пандемията. Целта е играчите да започнат тренировки на 4 май и да стартират мачовете от Серия „А“ в последния уикенд на май (30-31). Дни преди това би трябвало да има двубои за Купата на Италия.

В Италия намериха решение, което се харесва на всички
В Италия намериха решение, което се харесва на всички

"Към този момент е немислимо да се възобнови Серия А, но това би могло да стане след месец при закрити врата и строги мерки", каза Реца, директор на института за инфекциозни болести.

"Всяко отваряне крие известен риск. Ние трябва да направим всичко възможно да минимализираме този риск", добави вирусологът.

Плановете на федерацията са сезонът да се поднови с мачовете-реванш в турнира за Купата на Италия Ювентус - Милан и Наполи - Интер. Първите срещи вече се изиграха, преди прекъсването заради коронавируса, като Ювентус и Милан завършиха 1:1, а Наполи победи Интер с 1:0.

На по-късен етап ще рестартират и шампионатите в по-долните дивизии.

До момента в Италия в резултат на пандемията са починали близо 22 000 души. Новите заразени за вчера са 2667.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти