Пилотът на Рено Даниел Рикардо прие да намали заплатата си

Пилотът на Рено Даниел Рикардо прие да намали заплатата си

Пилотът на Рено Даниел Рикардо е готов да намали заплатата си и да помогне на отбора си в тежката ситуацията заради пандемията от коронавирус, заяви директорът на тима от Формула 1 Сирил Абитебул. Австралийският състезател е един от най-високо платените във Формула 1 с годишна заплата около 25 милиона долара.

„Водим разговори и Даниел показа, че е склонен да намали заплатата си и ще го направи“, обяви Абитебул. Бъдещето на Рикардо в Рено обаче продължава да бъде неясно. Договорът му изтича в края на тази година и на този етап не е подновен.

„Ако сезонът беше започнал по план, вече щяхме да водим преговори за нов договор на база представянето на Даниел в първите четири старта. Но колелото още не се е завъртяло и трябва да вземаме решения на сляпо, без да сме започнали да се състезаваме“, завърши Абитебул. Шампионатът във Формула 1 трябваше да стартира с Гран при на Австралия на 15 март, но бе отложен заради пандемията, а впоследствие от календара паднаха общо девет старта, някои от които ще бъдат пренасрочени, а други отменени.

Още от Моторни спортове

Виж всички