Гледай на живо

Очаквайте: “Контра”: Утвърди ли се Португалия като водещ отбор на Евро 2024

Младият Кристиано остави без дъх наш защитник, спомня си Фърдинанд

Младият Кристиано остави без дъх наш защитник, спомня си Фърдинанд

Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд продължи с историите си от своята кариера. Този път той разказа за контролата между "червените дяволи" и Спортинг (Лисабон) през лятото на 2003-а, когато 18-годишният тогава Кристиано Роналдо все още защитаваше цветовете на "лъвовете". Англичаните обаче останаха с отлични впечатления от него и веднага го привлякоха в състава си.

"Играхме срещу Спортинг през 2003-а, прибрахме се на почивката, а Джон О'Шей се нуждаеше от кислородна маска. Беше разстроен и пъшкаше. Казвахме му да се доближи още повече до Роналдо, а той дори не можеше да ни отговори. Честно казано, аз, Пол Скоулс и Ники Бът си казахме: "Това момче е невероятно, трябва да подпишем с него". След мача се качихме на автобуса, но чакахме час и половина преди да отпътуваме. Тогава ни казаха, че в същото време са преговаряли за трансфер на Кристиано.

Той беше първият играч, който видях да гради екип около себе си. Живееше в съседната къща. Понякога, когато минавах покрай нея, виждах 15 души там. "Брато, кои са всички тези хора в дома ти? Няма ли да си почиваш?", попитах го аз веднъж. "Това е моят физиотерапевт, този тук анализира тренировите ми, това е масажистът ми, ...", отговори ми той. Помислих си: "Исусе, този човек е луд"", сподели Фърдинанд пред EA Sports и Copa 90.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички