Ако COVID-19 се проточи до есента, Кормие се оттегля от ММА

Ако COVID-19 се проточи до есента, Кормие се оттегля от ММА

Даниел Кормие може да бъде принуден да приключи с професионалната си ММА кариера поради пандемията COVID-19. Вирусът “паузира” света и заличи спортните събития за неопределено време. UFC отлагат вече три събития заради пандемията. Въпреки, че други големи спортни организации не дават надежда на феновете си, Дейна Уайт е непреклонен, че UFC 249 ще има и всички други следващи събития ще продължат по график.

Но ако правителствата затворят границите и позволяват само събирания на десет или по-малко души, от UFC трудно ще се сдобият с “домакин” на файт картите си. Дайниел Кормие, обаче, все още се надява на трети двубой срещу Стипе Миочич, който да се случи това лято.

„Мисля, че така или иначе говорим за лятото или края на лятото. Мисля, че до края на лятото трябва да се нормализира всичко. Това се отразява върху способността да се тренира редовно в залата. Не бих рискувал с това." заяви капитана на АКА.

Ако пандемията продължи до есента, Кормие, който заяви, че ще се пенсионира миналата година, споделя, че това може да го принуди да прекрати кариерата си без трети бой с Миочич.

"Да. Ако това нещо продължи след късната есен и зимата, няма начин. Ще избера да се оттегля. Мисля, че това трябва да се случи до лятото “, каза той.

Дейниъл Кормие спечели златото в тежката категория на UFC от Стипе Миочич и след това го изгуби от него в четвъртия рунд от втория им двубой. Мислите ли, че ще видим трети, фенове?

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти