Премиър лийг забрани на клубовете да говорят за анулиране на сезона

Премиър лийг забрани на клубовете да говорят за анулиране на сезона

Ръководството на Висшата лига е предупредило официалните лица от елитните клубове да не говорят за "анулиране" на сезона, когато обсъждат вариантите за начина, по който може да завърши кампанията. Ако все пак те трябва да коментират най-лошия възможен сценарий, то им е препоръчано да използват версията със "съкращаване" на сезона, а не с неговото "анулиране".  Според "Дейли Майл" този ход ще даде шанс на лигата за по-голяма защита, в случай че сезонът наистина не може да завърши и телевизионните компании заведат дела за нарушаване на договорите. 

Официалната позиция остава същата - лигата ще направи всичко възможно първенството да завърши. Ангажиментът за това ще бъде потвърден и на следващата среща на клубовете, която ще се състои на 3 април. 

Тези инструкции са отправени след зачестилите информации от последните дни, че все повече клубове настоявали за това първенството да не се доиграва и сезонът да бъде анулиран. Последното засега не стои на дневен ред и все още не се обсъжда въпросът как ще се процедира, ако все пак първенството не може да завърши. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти