Футболистите в Англия вбесени от план, според който трябва да играят по 3 мача за 5 дни

Футболистите в Англия вбесени от план, според който трябва да играят по 3 мача за 5 дни

Футболистите в Премиър лийг и Чемпиъншип са останали вбесени от перспективата да играят по три мача в рамките на пет дни, след като сезонът бъде подновен. Играчите вече са били информирани за този план, като неговата крайна цел е първенствата да завършат до 30 юни, за да бъдат избегнати всякакви правни и финансови проблеми, които могат да произтекат от неспазването на договорите с телевизиите и спонсорите. Според оптимистичния сценарий кампанията трябва да бъде подновена в средата на май. 

Футболистите вече са подготвени и за втория неприятен, но очакван момент - двубоите ще се подновят при закрити врата. 

Всеки отбор има да изиграе по 9-10 мача до края на сезона. От Премиър лийг за момента не искат да отлагат завършека на кампанията за средата или края на юли, защото това може да доведе и до отлагане на началото на следващия сезон. Това пък трудно може да се допусне, защото следващото лято ще се проведе отложеното Европейско първенство. Всичко това означава, че мениджърите трябва да прибягват до доста ротации, за да се справят с натоварения цикъл от мачове и същевременно да предпазят играчите си от контузии. 

Ръководството на Висшата лига вече преговаря и с телевизиите за плана да бъдат излъчвани ежедневно мачове на живо в рамките на шест седмици, в които сезонът трябва да приключи. 

Всички тези намерения ще бъдат обсъждани на срещата на клубовете, насрочена за 3 април. 

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички