Нова идея: Изолират всички отбори в Премиър лийг в два лагера, сезонът се доиграва на принципа на СП

Нова идея: Изолират всички отбори в Премиър лийг в два лагера, сезонът се доиграва на принципа на СП

Медиите в Англия продължават да разкриват различни и необичайни идеи, които ръководството на Премиър лийг обсъжда, опитвайки се да направи всичко възможно сезонът да завърши. Според "Индипендънт" един от сценариите включва обособяването на две зони, в които ще бъдат разпределени всичките 20 отбора. Те ще се готвят и ще изиграят всичките си мачове до края на кампанията в рамките на шест седмици през юни и юли. Този начин е взаимстван от принципа на организация на Световните първенства. 

Лагерите ще бъдат базирани в Мидлендс и Лондон. Там отборите ще се готвят и съответно ще играят мачовете на няколко определени стадиона в тези региони. Обмисля се дори двубоите да се провеждат на тренировъчни бази. Срещите, разбира се, ще се играят при закрити врата. Така ще може да се постигне максимална изолация на отборите и да се намали риска от зараза с COVID-19. 

Логистиката обаче ще бъде доста трудна, защото освен всички играчи, в същите кемпове трябва да бъдат "затворени" и всички официални лица, телевизионните екипи, които трябва да осигурят излъчването на мачовете, както и достатъчно на брой медицински екипи. 

"Сън" разкрива друга идея, която също цели максимална изолация на играчите. Според изданието футболистите на всички отбори ще трябва да живеят заедно - в хотели или клубни бази, докато се изиграят всички оставащи мачове. Те няма да могат да се прибират при семействата си през този период от шест седмици, а само ще тренират и ще играят. Целта е сезонът да завърши до 12 юли. 

В петък е насрочена нова среща на клубовете, на която ще се обсъждат всички варианти за завършване на сезона. 

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички