Оптимистична хипотеза: Премиър лийг може да стартира още в началото на май

Оптимистична хипотеза: Премиър лийг може да стартира още в началото на май

Предстоят няколко дни до поредната среща на клубовете в Премиър лийг, на която се очакват важни решения за бъдещето на първенството. В този период ежедневно английските медии публикуват нови и нови сценарии за края на кампанията. Днес "Дейли Мейл" лансира оптимистичната версия, че сезонът ще бъде подновен още в първия уикенд на май, като планът е да завърши до 12 юли. Според изданието е важно Висшата лига да приключи най-късно до 16 юли заради договорите с телевизионните компании. След тази дата "Скай спортс" "Би Ти Спорт", както и компаниите, които притежават правата за излъчване в чужбина, могат да предявят претенции в размер на 762 милиона паунда. 

След неофициални разговори в последните дни е било взето решение сезонът да бъде рестартиран в началото на май, а оптималната дата за неговия край е 12 юли. В момента всички мачове са отложени до 30 април, като очакванията бяха, че в петък, когато е срещата на клубовете, срокът ще бъде допълнително удължен. Ако информацията на "Дейли Мейл" е вярна, това обаче няма да се случи и ново отлагане на този етап няма да има, а клубовете трябва да започнат да се готвят за мачове в началото на май. Разбира се, планът трябва да получи одобрението на правителството. 

Мачовете ще се без публика, без представители на медии, с минимално количество официални лица, както и съвсем базов телевизионен екип, който да осигури излъчването. Екип за спешна медицинска помощ също е задължителен. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти