Красен Кралев също подкрепи отлагането на Олимпийските игри

Красен Кралев също подкрепи отлагането на Олимпийските игри
Министърът на спорта Красен Кралев също подкрепи решнието на МОК да отложи Олимпийските игри в Токио за следващата година. Той направи това чрез съобщение в социалните мрежи:

"Здравето на атлетите е по-важно от всичко!

Приветствам взетото днес решение от страна на японския премиер Шиндзо Абе и президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах Летните олимпийски игри в Токио да бъдат отложени. Те ще се проведат не по-късно от лятото на 2021 година.  Вярвам, че това е единственото възможно  решение, предвид пандемията от COVID-19.


Здравето на атлетите е по-важно от всичко! Приветствам взетото днес решение от страна на японския премиер Шиндзо Абе и...

Posted by Krassen Kralev on Tuesday, March 24, 2020
По този начин ще се гарантира равнопоставеност в квалификациите и в състезателната подготовка. Те бяха сериозно нарушени в следствие на различната фаза на борбата с памдемията от COVID-19,  в която всяка държава се намира и различните мерки, които различните страни взимат. Решенията на българското правителство бяха подчинени единствено на разбирането, че здравето на атлетите е по-важно от всичко. Неизвестността за съдбата на Олимпйските игри, пред която бяха изправени всички атлети и спортните ръководители, доведе до натрупването на огромно напрежение през последните седмици. Радвам се, че МОК се съобрази с желанието на повечето федерации и взе единственото възможно справедливо решение.

Япония ще получи възможността да организира най-големия спортен форум, защото Организационният комитет на Игрите показа готовността си това да се случи още тази година, но здравето на хората безспорно е по-важно. Сигурен съм, че българските спортисти ще имат най-добрите условия за подготовка и достатъчно време, за да бъдат в оптимална форма. Олипийският огън, запален преди няколко дни в Гърция, ще продължи да гори в Япония, като лъч на надежда за по-добри времена за света на спорта."
Последвайте каналите ни в:

Още от Париж 2024

Виж всички