Монтираха супер система на "Васил Левски", ето как изглежда тя (снимки)

Монтираха супер система на "Васил Левски", ето как изглежда тя (снимки)

Националният стадион "Васил Левски" въведе в експлоатация една от най-модерните системи за видеонаблюдение, похвали се спортният министър Красен Кралев на страницата си във Фейсбук.

"В резултат на съвместната работа на екипа на Национална спорта база, която управлява стадиона и фирмата "Сектрон", която реализира видеонаблюдението, бяха монтирани над 100 допълнителни камери към съществуващите до момента. Те са с висока разделителна способност и могат да осигурят необходимата видимост, без значение от метеорологичната обстановка и разстоянието.

Новата система за видеонаблюдение отговаря на всички европейски стандарти, а също така и на изискванията на ФИФА и УЕФА. Чрез нея всичките 41 500 места на стадиона вече могат да бъдат наблюдавани от органите на реда. Под видеоконтрол са още подстъпите към съоръжението и входовете.

С новата система за видеонаблюдение от Национална спортна база ще гарантират безопасността на зрителите и участниците в мероприятията, провеждани на стадиона.

Оперирането на камерите ще се осъществява от изградената за целта зала за наблюдение, която е оборудвана с професионални монитори с висока резолюция и необходимия брой устройства за запис на кадрите. Системата ще бъде тествана в реални условия на първата футболна среща на ст. "Васил Левски”.

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти