Проблем с реконструкцията на "Българска армия", поискаха анулиране на визата

Проблем с реконструкцията на "Българска армия", поискаха анулиране на визата

Да се анулира визата за ремонт и реконструкция на стадион "Българска армия" в Борисовата градина. Това поиска общинският съветник арх. Борислав Игнатов в питане до кмета на София Йорданка Фандъкова в края на сесията на СОС вчера, съобщи stolica.bg.

Визата бе издадена през септември 2019 г. от НАГ на Столична община. До издаването на документа се стигна след настояване и на спортния министър Красен Кралев.

"Да, ремонт може да се извърши на съществуващ спортен обект, но не и реконструкция, тъй като това означава промяна на конструкцията на съществуващ обект", обясни архитектът.

"Запазването на съоръженията се допуска само с ПУП. Самото издаване на виза може да бъде само за ремонт, който не позволява промяна на реконструкция. В издадената виза има несъответствие и визата да се анулира", каза арх. Игнатов.

Той коментира, че за такова решение за запазване или незапазване на спортно решение се взема с 3/4 от Столичния общинския съвет.

Борисовата градина няма ПУП, а само проект, който през лятото на 2019 г. мина през две обществени обсъждания и трябва да се преработи. Едно от предложенията за промяна в проекта бе именно за реконструкция на ст. Българска армия в границите на съществуващия стадион.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти