Джокович с емоционално и философско послание към хората

Джокович с емоционално и философско послание към хората

Световният №1 Новак Джокович също се обърна към хората по света с дълго послание, публикувано в Twitter. В него 32-годишният сърбин призовава хората да останат по домовете си и да бъдат единни в тези трудни времена на борба с коронавируса. Съветите на Ноле са да се опитваме да се смеем, да обичаме и да погледнем вътре в себе си. Да прекараме качествено време със семействата си и да се наслаждаваме на малките неща в живота. Да се молим, да медитираме, да се храним здравословно и като цяло "да тренираме мозъците си да произвеждат хубави мисли".

В последните часове с подобни послания към хората се обърнаха и другите две най-големи звезди в тениса - Роджър Федерер (вижте го тук) и Рафаел Надал (прочетете го тук), но словото на Джокович е по-философско и той ни призовава да останем вкъщи не само, за да спрем разпространението на коварния вирус, но и за да презаредим съществата си с правилна енергия и да събудим "определени емоции и подсъзнателни програми, които са били потискани и пренебрегвани". Джокович се обръща към хората с молба да се отнасят с внимание и уважение към природата. "Бог да благослови всички ви! Сигурен съм, че ще бъдем по-силни и единни!", пише още носителят на 17 титли от "Големия шлем".
Джокович отправя послание и към Китай, като благодари на тази страна за помощта и подкрепата, които е оказала на Сърбия в борбата с COVID-19.

Още от Тенис

Виж всички