Президентът на WBC реагира на твърденията на фермера за Тайсън Фюри

Президентът на WBC реагира на твърденията на фермера за Тайсън Фюри

Президентът на Световния боксов съвет (WBC) Маурисио Сюлейман се изказа в подкрепа на Тайсън Фюри след новите обвинения за допинг.

През 2015 година негова проба от урина показа завишени нива на нанролон в организма му. Последва продължително дело,  в което позицията на защитата на британеца бе, че той е ял ижнжектирано месо от диво праве. Преди ден обаче фермерът Мартин Керфут обяви, че двамата са го принудили да излъже, че ги е снабдил с въпросното месо. Срещу невярната информация той се съгласил да приеме 25 000 паунд.

Отнемат световната титла на Тайсън Фюри?
Отнемат световната титла на Тайсън Фюри?

През декември 2017 година Британската антидопингова агенция (UKAD) и Фюри излязоха със съвместно изявление, в което разкриха, че се са съгласили на компромисно решение, с което Циганския крал е получил двегодишна забрана със задна дата. След твърденията на фермера обаче се заговори, че световната титла на Тайсън Фюри може да бъде отнета. Това мнение не се споделя от президента на WBC Маурисио Сюлейман, който даде да се разбере, че той стои зад своя шампион.

“Моята първа реакция е “Каква достоверонст могат да имат думите сега на някой, който открито говори, че лъже, при това за финансови облаги. Това се е случило преди много години… Фюри се подложи на многобройни тестове по програмата “Чист бокс” и всички те са отрицателни. Докато не бъде представено официално доказателство, аз ще гледам на това като “фалшива новина”. Гордеем се с Фюри като шампион на WBC и как той успя да обърне живота си”, заяви Маурисио Сюлейман.

Тайсън Фюри стана шампион на Световния боксов съвет (WBC), след като на 22 февруари нокаутира Дионтей Уайлдър и му нанесе първа загуба на професионалния ринг.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти