ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Отнемат световната титла на Тайсън Фюри?

Отнемат световната титла на Тайсън Фюри?

Световният шампион по бокс за професионалисти Тайсън Фюри може не само да загуби титлата си, но и да бъде прекратена кариерата му. Също и тази на братовчед му Хюи. Причината за това е употребата на забранени стимуланти през 2015 г.

86 Тайсън Фюри си гарантира величие след ТКО срещу Дионтей Уайлдър

Тогава те се оправдаха, че са яли инжектирано месо от диво прасе, което е повишило нивата на нандролон в тяхната кръв, гръмна

DailyMail

.

Сега обаче, фермерът Мартин Керфут твърди, че двамата са го принудили да излъже, че ги е снабдил с въпросното месо. Освен това те са му обещали 25 000 паунда, които дори не са платили. Фермерът е подписал две свои показания, в които казва, че е дал въпросното месо на братя Фюри по време на делата срещу тях. От антидопинговата агенция във Великобритания вече обявиха, че проведат разследване по случая.

"Посетиха ме през ноември 2016 г. във фермата ми в Престън. Дойде човек, който е близък до братя Фюри. Помолиха да ме излъжа, че съм им дал месото. А аз дори нямам месо от дива свиня. Никога не съм убивал такова животно. Те продължаваха да ме убеждават, че ще ми платят. Когато нещата станаха по-сериозни, те ми предложиха определена сума преди делото и след него. В моите очи аз само им помагах. Писна ми от лъжите. Хората заслужават да знаят истината", обяви Керфут.

86 Тайсън Фюри си гарантира величие след ТКО срещу Дионтей Уайлдър

Ако се докаже измамата, твърде вероятно е Тайсън Фюри да изгуби световната титла, която спечели наскоро след мач с Дионтей Уайлдър. Освен това рискува сериозно наказание за дълъг период от време, което може да означава и край на кариерата му. Подобно отстраняване може да бъде наложено и над братовчед му Хюи Фюри, който на 27 октомври 2018 г. загуби от Кубрат Пулев в „Арена Армеец“.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти