Роналдиньо е прекарал нощта в ареста

Роналдиньо е прекарал нощта в ареста
Марадона подкрепи Роналдиньо
Марадона подкрепи Роналдиньо

Суперзвездата на бразилския футбол Роналдиньо вече е със статут на арестант. Преди дни той и брат му бяха задържани от полицията в Парагвай заради влизане в страната с фалшиви паспорти. Първоначално двамата бяха оставени в хотелската си стая, докато течаха разпитите. Вчера се очакваше двамата да се измъкнат единствено с глоба, но снощи прокуратурата ги вкара в ареста, където те са пренощували.

Още преди дни пресата в Парагвай алармира, че бившият плеймейкър на Барселона и Милан се издирва, тъй като е използвал подправени документи, за да напусне родината си, макар и всички данни в тях да са истински. 39-годишният Роналдиньо е бил задържан заедно с брат си Роберто Асис в петък вечерта, а новината бе потвърдена и от адвоката му Серджо Кейрош.

По думите на Кейрош пред Асошиейтед Прес Роналдиньо и брат му са давали обяснения пред полицията шест часа. Двамата са били в Асунсион по бизнес дела, а малко преди да бъдат арестувани са се готвели да отлетят обратно към Бразилия. Освен това Роналдиньо, който има сериозни проблеми с властите в Бразилия заради неплатени данъци, е посочил, че е получил паспорта като подарък от бразилския бизнесмен Вилмонедес Соуса Лирия, който в момента също е в затвора.

Арестувани са и двете жени, чийто номера на паспортите са били използвани, за да бъдат направени подправените документи на двамата бразилци.

Роналдиньо твърди, че фалшивите паспорти са им били дадени от “приятели” при кацането им в страната.

Още от Футбол свят

Виж всички