Съдът отказа да пусне Роналдиньо - имало шанс да избяга от страната

Съдът отказа да пусне Роналдиньо - имало шанс да избяга от страната

Бившата футболна звезда Роналдиньо и брат му Роберто Асис ще останат в затвора в Асунсион, след като местният съд отхвърли искането им да бъдат пуснати под домашен арест. Двамата бразилци бяха арестувани в края на миналата седмица, след като влязоха в страната с фалшиви парагвайски паспорти. Съдият Густаво Амария, който гледа делото, потвърди, че двамата остават в затвора за следващите шест месеца или докато разследването по случая не приключи.

"Освобождаването на Роналдиньо може да доведе до създаване на пречки или дори до неговото бягство от страната. Неговото присъствие в Парагвай е наложително", посочи Амария.

"Разследването по случая е в самото начало и ние търсим и други лица, свързани с издаването и притежанието на тези фалшиви паспорти. Ако Роналдиньо и брат му бъдат освободени от затвора, рискуваме да не можем да ги изправим пред съда, тъй като Бразилия не екстрадира обратно свои граждани", добави прокурор Марсело Пеки.

Въпреки че приключи с футбола през 2015 година, Роналдиньо продължава да бъде изключително популярен сред привържениците на играта както в родината си, така и по целия свят.

Още от Футбол свят

Виж всички