Разкриха подробности около задържането на Роналдиньо

Разкриха подробности около задържането на Роналдиньо

Прокуратурата в Парагвай разкри детайли около арестуването на Роналдиньо. Бившият национал на Бразилия беше задържан в страната заедно с брат си Роберто, след като се оказа, че двамата са с фалшиви паспорти. Още през миналото лято властите в Страната на кафето отнеха международния паспорт на някогашния футболист, защото той е осъден да плати глоба заради екологично престъпление. Оказа се обаче, че независимо от това Роналдиньо е успял да напусне територията на Бразилия.

След това при кацането си на летището в Асунсион бившият играч на Барселона и Милан и брат му са получили фалшиви парагвайски паспорти като “подарък” от хора, които са ги били поканили в страната на презентацията на книга. Самото предаване на фалшивите документи е станало преди митническата проверка, след което двамата бразилци са влезли в страната с тях. Служителите не са констатирали нищо нередно и гостите се отправили на почивка в Resort Yacht & Golf Club Paraguayo на 30 км от столицата.
На по-късен етап обаче властите стигнали до измамата и вчера са арестували Рони и брат му. Оказва се, че въпросните документи били с номера, които според онлайн системата са изтекли през януари.

“Роналдиньо и брат му не са направили нищо, за да получат тези паспорти. Те само са им били дадени от други хора. Според събраните досега доказателства двамата са напуснали Бразилия с бразилските си документи, а после тук са представили фалшивите парагвайски”, обясни Делфино.

Рони и брат му ще останат в Парагвай до пълното изясняване на ситуацията.

Още от Футбол свят

Виж всички