Тиаго Мота: В мачове като този трябва да си най-добрият през всичките минути

Тиаго Мота говори след равенството 4:4 на водения от него Ювентус срещу тима на Интер в срещата от 9-ия кръг на италианската Серия “А”. “Бианконерите” трябва да се чувстват като големия печеливш в сблъсъка, тъй като 20-ина минути преди края изоставаха с два гола, но Кенан Йълдъз влезе от пейката и вкара два гола в заключителния етап от срещата.

Интер и Ювентус сътвориха историческо Дерби на Италия с осем гола и куп обрати

“Продължихме да се борим и оставахме в мача. Естествено, след четвъртия гол стана още по-трудно, тъй като Интер игра добре и имаше шансове да довърши мача, но не се възползва от тях. Трябва да анализираме този мач, той беше пълен с върхове и падения, но в мачове като този трябва да си най-добрият през всичките 94 минути и да не допускаш тези колебания. Имаме какво да подобряваме в много аспекти, всеки мач е различен. Днес се борихме в защита, освен че играехме срещу силен атакуващ отбор с високо ниво на умения, все още се борихме индивидуално и колективно, за да създадем толкова много положения. От друга страна създадохме и много положения, така че се получи открит и много равностоен футболен мач”, каза Мота.

Наставникът на “старата госпожа” бе запитан как се е противопоставил на силния ляв фланг на съперника, по който действаха Алесандро Бастони и Федерико Димарко.

Симоне Индзаги: Има огорчение, но трябва да анализирам и да говоря с играчите

“Имаме играчи в добра форма на този фланг: Андреа Камбиасо, който навлиза от дълбочина, Франсиско Консейсао, който не е лесно да бъде спрян, когато се нахвърли срещу вас с такава скорост и техника. Уестън Маккени също притежава това качество да избухва в открити пространства в точните моменти. Интер атакува добре, но има проблеми в защита и днес направихме приблизително същото, създавайки им проблеми”, добави Мота. 

Въпреки зрелищния двубой, загубените две точки не са в полза на съперниците, тъй като нито един от тях не успя да се доближи на допустима дистанция от лидера Наполи.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти