Ще засенчи ли отново Ферари дуела между Верстапен и Норис?

Отборът на Ферари ще се опита за втора поредна седмица да засенчи двамата претенденти за световната титла във Формула 1, Макс Верстапен и Ландо Норис, със силно представяне по време на Гран При на Мексико Сити.

Преди седмица Скудерията спечели двойна победа в Гран При на САЩ с Шарл Леклер и Карлос Сайнц, които и днес ще стартират в топ 4. Сайнц ще потегли от полпозишъна, а неговият съотборник ще тръгне от четвъртото място, от което спечели в Остин преди седмица.

Карлос Сайнц се оказа недостижим в квалификацията в Мексико

Между двамата на стартовата решетка ще застанат Верстапен и Норис. За Норис днешното състезание ще много важно за неговите и без това малки шансове да се пребори за титлата. Британецът ще трябва задължително да стопи някаква част от пасива си спрямо Верстапен, който възлиза на 56 точки. Проблемът за Норис е, че „Ерманос Родригес“ е една от любимите писти на Верстапен, който спечели пет от последните шест състезания на мексиканското трасе.

От третата редица ще потеглят съотборниците в Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън, а топ 10 на стартовата решетка ще оформят Кевин Магнусен, Пиер Гасли, Алекс Албон и Нико Хюлкенберг. Единственият представител на домакините Серхио Перес ще стартира 18-ти след отпадането си още в първата фаза на квалификацията, в която елиминиран беше и Оскар Пиастри, който ще потегли непосредствено пред пилота на Ред Бул.

Състезанието за Гран При на Мексико Сити, 20-ти кръг за сезон 2024 във Формула 1, стартира днес в 22:00 часа българско зимно часово време и ще може да бъде следено на живо на Sportal.bg.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти