Пиастри: Нямах никакво сцепление

Квалификацията за Гран При на Мексико Сити меко казано не се разви според очакванията за Оскар Пиастри, който беше най-бърз в третата тренировка на „Ерманос Родригес“ по-рано през деня.

Карлос Сайнц се оказа недостижим в квалификацията в Мексико

Австралиецът беше елиминиран още в първата фаза на битката за полпозишъна и ще трябва да стартира 17-ти. До този неприятен развой на събитията се стигна, след като пилотът на Макларън загуби първата си бърза обиколка с меките гуми в края на Q1 заради излизане извън пистата и той трябваше да прави втори тур. В него обаче Пиастри не е имал никакво сцепление, тъй като гумите му са били прекалено горещи.

Въпреки това ранно отпадане и задната стартова позиция австралиецът още таи надежди за добър резултат в състезанието днес. Той даде за пример миналогодишната Гран При на Мексико Сити, в която неговият съотборник Ландо Норис отпадна рано в квалификацията, след което стигна до петото място на финала.

„Не се чувствах уверен със средно твърдите гуми и след това в първата обиколка с меките нещата бяха позитивни, но излязох твърде широко в 12-ия завой и обиколката замина. След това направих втори опит, но нямах никакво сцепление, гумите бяха прекалено горещи. Разочарован съм.„Колата е много добра, жалко е, че ще трябва да стартирам от дъното. Ще видим какво ще направим. По ирония на съдбата Ландо беше в сходна позиция миналата година и направи добро състезание, така че все още имаме шанс за нещо“, каза Пиастри.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти