Карлос: Направих две почти перфектни обиколки

Карлос Сайнц спечели по впечатляващ начин квалификацията за Гран При на Мексико Сити, като в третата част на сесията записа два тура, които се оказаха недостижими за съперниците му.

„Две страхотни обиколки, много съм щастлив – заяви след финала Карлос. – Често в Мексико ти се случва да смяташ, че не можеш да събереш отделните сектори в една обиколка, тъй като тук колите се пързалят много. Но днес, двете ми обиколки в Q3 бяха почти идентични, почти перфектни, което беше достатъчно за първото място.”

Карлос Сайнц се оказа недостижим в квалификацията в Мексико

Разбира се, Сайнц се цели в победата в кръг №20 от сезона във Формула 1.

Пилотите на Макларън окупираха челото в последната тренировка в Мексико

„От Остин насам направихме крачка напред, поне аз – допълни испанецът. – В квалификациите се опитваме да намерим още малко предимство, основно при подготовката на гумите за бързата обиколка. Надявам се, че утре ще успеем да си довършим работата, тъй като първото място днес показва, че сме постигнали прогрес. За нас цел №1 си остава титлата при конструкторите, но ще е страхотно, ако успеем да спечелим състезанието. Целта ми е да запазя първото място в първия завой и след това се надявам, че състезателното ни темпо ще е достатъчно добро за победата.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти