Албон ще изпробва настройките на Колапинто в Мексико

Алекс Албон ще изпробва настройките на своя съотборник Франко Колапинто по време на уикенда за Гран При на Мексико Сити, за да види дали те ще му помогнат да се справи с трудностите, които той изпитва в бавните завои в последно време.

Уилямс въведе доста сериозни подобрения по своя болид в Нидерландия, които позволиха на Албон да влезе в точките в Италия и Азербайджан. В последните два старта в Сингапур и Съединените щати обаче той не успя да влезе в топ 10 за разлика от своя съотборник Колапинто, който стори това в Остин и остана 11-ти в Сингапур.

Още от дебюта си на „Монца“ аржентинецът е много по-близо до Албон, отколкото своя предшественик Логан Сарджънт, а според Албон това се дължи и на проблемите, които той изпитва в бавните завои. Именно поради тази прична той ще изпробва настройките на Колапинто на „Ерманос Родригес“, за да види дали това ще подобри неговото представяне.

Колапинто: Доволен съм, но все още имам много за учене

„Ние определено разполагаме с различен баланс на колата след последните подобрения, които все още не сме ги разбрали напълно. Виждаме от данните къде все още се опитваме да разберем какво се случва.„Това ще е първият уикенд, в който моите настройки ще се доближат до тези на Франко, за да проверя дали това ще ми помогне с проблемите, които аз имам. В Мексико ще е много важно да намерим решение, тъй като тук преобладават тези бавни завои, с които аз имам трудности“, каза Албон пред репортерите на „Ерманос Родригес“.

Впоследствие тайландският състезател каза, че се радва, че вече разполага със съотборник, който може да се бори регулярно за точки. По думите на Албон представянето на Колапинто повдига настроението в целия тим.

Окон съжалява, че открадна най-бързата обиколка от Колапинто

„Хубаво е. През целия уикенд имахме хора в симулатора, за да се опитаме да разберем повече неща и да видим разликите. Но той ме кара да подобря представянето си, повдига духа в отбора. Когато аз имам лош уикенд, ние пак печелим точки, което е позитивно.„За мен това не е ново изживяване, ако видите в годините назад, ще видите, че аз и преди съм карал под по-голямо напрежение. Да, в Уилямс със сигурност е нещо ново, но напрежение винаги има. Но ние караме така от малки, така че всичко е наред“, каза Албон.

За тайландеца Колапинто е първият по-сериозен съотборник, който той има откакто се присъедини към Уилямс. През 2022 негов партньор беше Никола Латифи, а от старта на 2023 до Гран При на Нидерландия през август във вторият болид на британския екип беше Сарджънт, но и той, и Латифи, бяха далеч от Албон.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти