Пирели: Най-добрата стратегия е с два бокса

Доставчикът на гуми във Формула 1 Пирели прогнозира, че най-добрата стратегия за Гран При на САЩ днес в Остин ще е с две спирания в бокса.

В съботния спринт пилотите използваха средно твърдите гуми, което осигури на отборите и на Пирели ценна информация за представянето на тези сликове на преасфалтираната писта COTA и се очаква в основното състезание днес гумите Medium да са в основата на стратегията.

Норис и Верстапен се изправят в директен спор за победата в Остин

„На тази писта пилотите не губят много време заради спиранията в бокса – обясни Марио Изола от Пирели. – Средно по 20,5 секунди на бокс, което означава, че състезателната дистанция може да се покрие с две смени на гуми. Девет от десетте отбора вече използваха по един комплект твърди гуми в тренировката, така че другият остава за състезанието.”

С обиколка на ръба, Норис триумфира в квалификацията за Гран При на САЩ

И Изола подробно обясни как може да изглежда стратегията.

Верстапен с първа победа от юни насам, Норис завърши трети в спринта в Остин

„Най-популярният избор ще е два комплекта средно твърди и един твърди – прогнозира той. – Старт на средно твърди, след това между 16 и 22 обиколка смяна с твърди и между 35 и 41 обиколка нов бокс и със средно твърди до финала. За пилотите, които искат да изкарат последната серия обиколки с твърдите, то боксовете ще са дръпнати малко по-рано – между 11 и 20 обиколка и вторият между 32 и 38 обиколка.”

Лоусън ядоса Алонсо, той го нарече „идиот”

Изола допусна и вариант за старт с меките сликове, като първият бокс трябва да дойде между 10 и 14 обиколка, след това пилотът да се върне с твърдите до 35-40 обиколка и след втория бокс да кара до финала със средно твърдите.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти