Лоусън ядоса Алонсо, той го нарече „идиот”

Завърналият се във Формула 1 Лиам Лоусън успя да вбеси двукратния световен шампион Фернандо Алонсо в спринта в Остин вчера, докато двамата се сражаваха за 16-ото място в класирането.

Лоусън направи няколко опита да изпревари Алонсо в спринта, като испанецът остана с впечатлението, че пилотът на RB кара много агресивно и може да предизвика инцидент. Тогава дойде и обяснението по радиото, че Лиам е „идиот”, а по-късно през деня, в хода на квалификацията Алонсо изпревари Лоусън на излизането от боксовете и в завой №1 като забави подготовката му за бързата обиколка.

Норис и Верстапен се изправят в директен спор за победата в Остин
С обиколка на ръба, Норис триумфира в квалификацията за Гран При на САЩ

„След спринта Фернандо каза, че ще ми го върне и в квалификацията стана точно така – обясни Лоусън, който зае мястото на Дениъл Рикардо във втория отбор на Ред Бул. – След спринта той беше много ядосан, не знам защо, но се случва. В квалификацията играеше игрички на излизането от бокса, но това не ме притеснява. Разбирам, че състезанието на Алонсо беше ужасно, разбирам, че е разочарован, но не съм направил нищо лошо, иначе щяха да ме накажат.”

Норис: Беше красива обиколка

Лоусън и Алонсо проведоха кратък, но оживен разговор след финала на спринта, като Фернандо отказа да обясни какво са си казали, само уточни, че „това е между нас”. Испанецът омаловажи случилото се в квалификацията, като обясни, че нищо съществено не е станало на първия завой, но все пак коментира случилото се в спринта.

Верстапен: Можех да съм на полпозошъна

„Щяхме да се ударим на правата с 300 километра в час – посочи Алонсо. – Преди две години имах същата случка със Строл. Имаше проблем и с притискането на излизането от завоите, но най-голямата изненада беше връщането на газта в завои 16-17, обаче за тези неща няма наказания.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти