Сайнц: В състезанието би трябвало да сме в битката за победата

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц заяви, че очаква той и съотборникът му Шарл Леклер да са част от битката за победата в Гран При на САЩ. Двамата ще стартират от втората редица на „Пистата на Америките“, зад Ландо Норис и Макс Верстапен, които ще си поделят първия ред.

С обиколка на ръба, Норис триумфира в квалификацията за Гран При на САЩ

След квалификацията Сайнц, който ще потегли трети, каза, че е доволен от стъпка напред, която той и екипът му са направили след спринта по-рано в съботния ден. Испанецът също така каза, че го е яд, че не успя да завърши финалната си летяща обиколка в квалификацията заради катастрофата на Джордж Ръсел на завой №19.

„Това беше целта, да направим стъпка напред в квалификацията спрямо вчера. Вчера бях пети, а днес съм трети, така че направихме добра стъпка в правилната посока.„Малко ме е яд за последната обиколка, защото подобрявах времето си с три десети до 16-ия завой и ми оставаха още два завоя. Но сега е лесно да се говори. Направихме добър прогреси и би трябвало утре да сме в битката за победата, ако направим чист старт. След това, с двамата отпред, трябва да е забавно“, заяви испанският пилот на Ферари.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти