Валентино Роси връща Андреа Яноне в MotoGP

Близо пет години след своя последен старт в MotoGP Андреа Яноне ще направи своето завръщане в кралския клас. Това ще се случи по време на Гран При на Малайзия, където Маниака ще замени Фабио Ди Джанантонио в екипа на VR46 Дукати.

В четвъртък от екипа на Валентино Роси обявиха, че Ди Джанантонио ще пропусне последните два старта за сезона в Малайзия и Валенсия, за да оперира лявото рамо, което той контузи по време на Гран При на Австрия през август. От VR46 Дукати не обявиха кой ще заеме мястото на Ди Джанантонио за състезателните уикенди на „Сепанг“ и „Рикардо Тормо“.

Фабио Ди Джанантонио ще пропусне последните два старта за сезона в MotoGP

Италианското издание GPOne обаче информира, че от тима на Доктора са се спрели на Яноне за Гран При на Малайзия и на тестовия пилот на Дукати Микеле Пиро за Гран При на Валенсия. За Маниака това ще е шанс да затвори една трудна глава от своя живот.

Именно в Малайзия през 2019 година Яноне даде положителна проба за допинг, която доведе до неговото четиригодишно наказание, което изтече в края на миналата година. А от началото на тази той се състезава в Световния супербайк шампионат (WSBK) с екипа на GoEleven Дукати и наскоро спечели първата си победа, след като триумфира в първото състезание в Арагон.

В MotoGP Яноне има 118 старта между 2013 и 2019 с екипите на Прамак, Дукати, Сузуки и Априлия. В тези 118 надпревари той спечели една победа, в Гран При на Австрия през 2016. Именно това беше последният му успех преди триумфа на „Моторланд Арагон“ в края на миналия месец.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти