Ковачев и Ахмат се закотвиха на дъното

Светослав Ковачев игра едно полувреме за Ахмат в мача срещу Факел (Воронеж) от 12-ия кръг на руското първенство. Българинът получи жълт картон, а тимът му допусна домакинско поражение с 2:3 и не успя да се измъкне от последното място в класирането.

Ахмат на два пъти повеждаше, но се срина в заключителните 15 минути и продължава да няма победа от началото на сезона. Факел е във възход и вече се намира на 13-ата позиция с актив от 10 точки.

Началото беше добро за Ахмат и Амин Талал откри резултата в 13-ата минута след кратко разбъркване в наказателното поле на гостите. Само три минути по-късно Алексей Каштанов изравни, възползвайки се от асистенция на бившия футболист на Ахмат Владимир Илин.

В 33-ата минута Владислав Камилов наказа грешка на вратаря на Факел и отново изведе домакините напред. Четвърт час преди края Евгений Марков се разписа от дузпа за 2:2.

Не след дълго Макс Дзиов получи червен картон и тимът от Воронеж остана в намален състав, но въпреки това стигна до победата с попадение на Каштанов, който беше точен дълбоко в добавеното време.

В другия мач днес шампионът Зенит разгроми с 5:0 като гост Акрон. Питерци нямаха никакви проблеми срещу новака в РПЛ и зписаха четвърта поредна победа във всички турнири. Два гола отбеляза Андрей Мостовой, а по веднъж се разписаха Матео Касиера, Лусиано Гонду и Артур. Домакините останаха с човек по-малко в 75-ата минута, когато Константин Савичев получи червен картон.

Двата отбора се срещнаха преди две седмици и за Купата на Русия, но в Санкт Петербург, а Зенит се наложи с 5:1. В класирането тимът на Сергей Семак излезе начело с 29 точки, но и мач повече от Краснодар и Локомотив (Москва), които имат по 27 точки. Акрон е осми с актив от 12 пункта.

Днес предстоят още 4 мача от кръга, включително дербито Спартак (Москва) - Краснодар.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти