Любо Руйков с победа и второ място на световния Суперфинал на ROK

Българският картинг пилот Любослав Руйков продължава със силното си представяне на световния Суперфинал на ROK на пистата „Саут Гарда Картинг” в Лонато, Италия. Руйков се състезава в клас Junior ROK и днес спечели първия манш, в който стартира, а във втория завърши втори.

В Суперфинала на ROK участват пилоти от цял свят, национални и регионални шампиони плюс най-силните пилоти от италианските картинг шампионати. Тази година Руйков спечели Зимната купа на ROK, а през сезона взе и титлата в ROK Cup.

Любо Руйков стартира с победи на световния Суперфинал на ROK

Вчера Любо стартира с първо място в квалификацията, като в неговия клас стартираха 99 пилоти и след това спечели първия манш.

Любо Руйков: Искам силна конкуренция за Суперфинала

Днес, в първия манш, Любо стартира първи и беше начело от старта до финала, като завърши на 2,3 секунди пред втория Мелвин Калусдиян (Швеция) и на 5,5 секунди пред Рикардо Бранджеро (Италия), който е сред най-силните съперници на Руйков. Във втория манш Любо стартира първи, но завърши втори, след като беше изпреварен от Бранджеро, който го атакува в обиколката, в която маршалите развяха жълтите флагове, които останаха до финала и българинът не получи шанс да си върне първата позиция.

Има ли шанс Николай Грязин за титлата в WRC2?

Любо Руйков се състезава с подкрепата на Nivel Stroy Ltd, HTI Bulgaria EOOD, Z&M Private Co и Камфорт Кепитъл ЕООД.

Никола Цолов завърши 15-и в следобедната сесия в Барселона

„Днес отново беше много напрегнато, конкуренцията е много силна, а и времето постоянно тества рефлексите ни – на механиците и пилотите – обясни за Sportal.bg механикът на Руйков Станислав Каваримов. – Днес сутринта беше сухо и заваля малко преди първия манш, картингът на Любо беше подготвен за сухо и като заваля трябваше да променим всичко. А във втория манш, от 8 обиколки реално се състезаваха 3, Любо загуби първото място в обиколката с жълтите флагове и после нямаше как да си го върне. Утре битката продължава.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти