Каква промяна видя Марио Андрети при Люис Хамилтън?

Легендарният американски пилот Марио Андрети коментира една промяна у Люис Хамилтън, която му е направила впечатление в последно време. Най-успешният пилот в историята на Формула 1 напуска Мерцедес в края на този сезон и от 2025 ще е съотборник на Шарл Леклер във Ферари.

Последните сезони обаче бяха доста тежки за Хамилтън, който през 2021 загуби по противоречив начин битката за световната титла срещу Макс Верстапен, а след това Мерцедес изостана от лидерите при въвеждането на новите технически правила. Едва тази година Хамилтън и съотборникът му Джордж Ръсел могат да се борят по-редовно за позиции в челото и победи, но дори и това е епизодично, а не през цялата кампания.

Предстоят решаващите три състезания за Ред Бул

„При Люис видях, че той е преоткрил упоритостта си да се бори – обясни световният шампион за 1978 година пред вестник La Gazzetta dello Sport. – Отново има желание да се сражава на пистата, нещо, което беше поизчезнало в последните му сезони в Мерцедес. Мисля, че ще е много интересно да видим какво ще постигне Люис с Ферари.”

Верстапен сравни битката с Норис с тази с Хамилтън от 2021

В последните три години Хамилтън беше този от пилотите на Мерцедес, който направи най-много експерименти с настройките на колата в опит да се разшири печално известния тесен оперативен прозорец на W15 и предшествениците му от 2022 насам.

Може ли Тойота да купи Хаас?

Във Ферари също не са напълно наясно с възможностите на своя автомобил, въпреки че тимът демонстрира много силно представяне в Монако и Сингапур, където Шарл Леклер записа впечатляващи победи.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти