Щайнер: Норис може да победи Верстапен за титлата

Бившият шеф на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер е на мнение, че Ландо Норис може да спечели битката за световната титла срещу световния шампион Макс Верстапен. Макс има аванс от 52 точки шест кръга преди края на сезона, като пилотите ще карат и в три спринта до финала на кампанията.

Щайнер призна, че е бил много впечатлен от темпото и доминацията, които демонстрираха в Сингапур Норис и Макларън, като Ландо победи с 21 секунди Верстапен, който завърши втори.

Какво притеснява повече Макс Верстапен?

“В Сингапур видяхме колко са добри Макларън, все едно са от друг свят - обясни Щайнер. - Норис не кара на сто процента, но и не беше върнал напълно газта. И когато му казаха по радиото, че трябва да натрупа аванс, той го направи за 2 обиколки. Доста лесно се получи. В момента Макларън разполага със страхотен автомобил.”

Пиастри няма да помага на Норис "на всяка цена"

Макларън има 41 точки аванс пред Ред Бул в битката за световната титла при конструкторите и сега предстои да разберем в Остин как ще проработят новите промени по колите на отборите в челото, включително и при Макларън и Ред Бул и какво ще е съотношението на силите.

Чия ще е вината, ако Норис не вземе титлата?

“За титлата залагам на Ландо, той може да победи Верстапен - допълни Щайнер. - След това, което видях в Сингапур, там той беше много добър, с няколко изключения, когато закачи стената.”

Гюнтер Щайнер: Хамилтън щеше да има 8 титли с Чарли Уайтинг

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти