Райт и Кийн не подкрепиха Лий Карсли за постоянен селекционер на Англия

Футболните анализатори и легенди на местния футбол Йън Райт и Рой Кийн се обединиха около мнението, че Лий Карсли няма бъдеще начело на английския национален отбор. Карсли застана временно начело на “трите лъва” след поражението на финала на Евро 2024 и напускането на Гарет Саутгейт. През септември той постигна две победи на Ейре и Финландия, но през октомври допусна историческо поражение от Гърция на “Уембли”, а в неделната вечер постигна нов успех над Финландия, този път в Хелзинки. Въпреки това Карсли неколкократно даде да се разбере, че е временно на поста и предпочита да се завърне в младежкия национален отбор, откъдето бе преместен при мъжете.

“Мисля, че ако си застанал на това място и нямаш страстта да кажеш, че искаш работата за постоянно, то тя вероятно не е за теб. Това, което чувам от него е, че той говори за завръщането си в младежкия национален отбор и не гледа към оставане в мъжкия отбор. Аз ще се радвам да видя, че той прави това, което иска да прави,” заяви Райт.

Англия не срещна сериозни проблеми в Хелзинки

Подобно мнение изказа и Рой Кийн, който също насочи вниманието към посланията отправени от Карсли към феновете.

“Неговото послание през последния месец и повече е, че той е получил тази задача и ще се съсредоточи върху предстоящите мачове. Това му е казано от ФА да прави и той няма да отправя послание, че отчаяно иска работата. Помня, че преди няколко години той заяви, че не иска да работи в мъжкия футбол, че иска да работи с млади играчи и там се чувства по-комфортно. Очевидно всеки има право да променя мнението си и той опита. След това обаче усещате лош привкус от цялата публичност и си казвате “наистина ли това е, което искам?”, заяви Кийн.

Лий Карсли: Англия заслужава треньор от световна класа

Още от Футбол свят

Виж всички