Хърватия нанесе трето поражение на Шотландия, драма в края можеше да донесе точка за "гайдарите"

Хърватия надделя с 2:1 над Шотландия в мач от третия кръг на Лигата на нациите. Райън Кристи (33’) откри резултата за “гайдарите”, но само три минути по-късно Игор Матанович (36’) изравни. Андрей Крамарич (70’) пък донесе победата на “ватрените” през втората част. В добавеното време пък бе отменен автогол на Кристиан Якич, който можеше да донесе поне точка за гостите от Острова.

Двата отбора не предложиха почти нищо интересно в рамките на първия половин час на срещата, когато единствено може да бъде отличен един по-опасен изстрел на Крамарич. Нещата обаче рязко придобиха съвсем друго изражение след изтичането на една трета от двубоя, когато си размениха по едно бързо попадение. Първо гостите от Шотландия се възползваха от едно отнемане на топката в средата на терена. Центрирането отдясно бе много лошо изчистено от Лука Сучич, за да попадне в Райън Кристи, който откри резултата. Радостта на гостите обаче трая съвсем кратко. Само три минути по-късно центриране вдясно бе отиграно в по-задни позиции от Иван Перишич, който намери Матанович и той изравни. Хърватите продължиха да държат инициативата и владееха топката в по-дълги периоди от време, но и двата отбора не стигаха до по-сериозни положения, а на терена имаше повече битка.

Картината не се промени особено след паузата, когато футболистите на Ратко Достанич все пак опитаха да вдигнат оборотите в търсене на ново попадение. Така все пак се стигне до 70-ата минута, когато Борна Соса успя да отиграе центриране към себе си в наказателното поле, топката стигне до Андрей Крамарич, който с глава осъществи пълния обрат за Хърватия. В последните петнайсетина минути играчите на Шотландия се изнесоха по-високо по терена в търсене на изравнително попадение. Те дори стигнаха до такова в добавеното време след поредица от грешки в отбраната на домакините, но след преглед с ВАР то бе отменено поради засада.

Така Хърватия се изравни по точки с водача Португалия в група 1 на Лигата на нациите, но “ватрените” са с мач повече. Малко по-късно тази вечер “мореплавателите” гостуват на Полша. От своя страна пък Шотландия продължава да е на дъното в групата с три поредни поражения. Играчите на Стив Кларк ще опитат да променят тази изключително негативна статистика само след три дни, но именно срещу водача Португалия.

Още от Футбол свят

Виж всички