Андрети: Фен съм на Оскар Пиастри

Ландо Норис се бори с Макс Верстапен за световната титла във Формула 1, но двамата с Оскар Пиастри обещават на феновете на Макларън много емоции в следващите сезони.

И от шефовете на тима ще зависи дали те ще са приятни или пък ще имат негативен ефект върху тима. Кой от двамата обаче е по-добър? Все още малцина специалисти се ангажират с категоричен отговор. Сред тях обаче не е световният шампион във Формула 1 за 1978 година Марио Андрети.

Андрети: Нюи напусна и Ред Бул тръгна надолу

„Аз съм фен на Оскар Пиастри, следя го внимателно и мисля, че Зак Браун постъпи много умно като подбра точно тези двама пилоти – обясни легендарният американец. – В момента екипът на Макларън е перфектен. Двамата редовно се борят за първите места в квалификациите и за победите. Макларън прогресира страхотно този сезон и се утвърди като фаворит.”

Ще напусне ли Ред Бул Формула 1?

Как обаче Андрети ще мотивира предпочитанията си към Пиастри?

Васьор: Леклер не се опита да блокира идването на Хамилтън

„Не искам да сравнявам Оскар и Ландо, но мисля, че Оскар има качествата да е шампион, той винаги се бори в челото – обясни Марио. – Изглежда, че сега ще подкрепя Ландо, тъй като Ландо е в по-добрата позиция в битката за титлата, но това е този сезон. За краткото време, откакто е във Формула 1 Оскар показа, че определено е бъдещ шампион.”

Тойота не планира собствен тим във Формула 1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти