Eстония надви Азербайджан за първата си победа в Лигата на нациите

Националният тим на Естония записа първия си успех в настоящето издание на Лига на нациите, след като спечели с 3:1 срещу гостуващия състав на Азербайджан в двубой от третия кръг на група С1.

Домакините поведоха в резултата в 32-рата минута. Тогава Йоан Яковлев се възползва от грешка на Джошгун Диниев, за да овладее топката, след което преодоля шпагата на излезлия напред страж Мехти Дженетов и накрая се разписа в опразнената врата. В самия край на първото полувреме гостите получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Йонас Там срещу Елвин Джафаркулиев, като Турал Байрамов успя да я превърне в гол. Естонците обаче си върнаха преднината още след изпълнението на център, като Власий Синявский беше точен след асистенция с глава на Роко Роберт Шайн. Именно полузащитникът беше този, който в 71-вата минута оформи крайния резултат с далечен шут по земя.

Така Естония спечели битката за третото място в групата и взе първи три точки в нея, докато последният Азербайджан остана без актив след третата си поредна загуба. По-късно тази вечер отборите на Словакия и Швеция се изправят един срещу друг в Братислава в спор за лидерството в групата.

Още от Футбол свят

Виж всички