Васьор: Леклер не се опита да блокира идването на Хамилтън

Шарл Леклер не е правил опити да блокира идването на Люис Хамилтън във Ферари. Това обяви шефът на Скудерията Фредерик Васьор. 7-кратният световен шампион ще смени от началото на следващия сезон Карлос Сайнц и се очаква да е много по-труден съперник на Леклер в сравнение с испанеца, който отива в Уилямс.

“Винаги съм казвал, че има две състезания, които искам да спечеля - в Монако и на “Монца” - коментира наскоро Леклер. - Тази година успяхме да постигнем това, но целта ми си остава световната титла. Работя само за това.”

Защо завръщането на Тойота във Формула 1 не е точно завръщане

Леклер и Васьор са много близки, но французинът има добри отношения с Хамилтън от години, доста преди Люис да стигне във Формула 1, тъй като Васьор му беше шеф в ART Grand Prix.

Тойота не планира собствен тим във Формула 1

“Фред не ми е гадже, но аз знаех за преговорите с Люис от съвсем ранен етап и за мен работата с него ще е допълнително предизвикателство, с оглед на успехите, които той е постигнал досега”, допълни Леклер.

Доктор Марко обясни, че стои в Ред Бул заради Макс

“Шарл винаги е поддържал идването на Люис във Ферари и това ми помогна да действам по-решително в преговорите, не е правил опити да блокира този трансфер - обясни Васьор. - Оказа се странно, но изобщо не беше трудно да го привлечем в Маранело. Когато разбрах, че Шарл се отнася позитивно към тази възможност, че гледа на нея като шанс да прогресира, това ме мотивира допълнително.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти