Доктор Марко обясни, че стои в Ред Бул заради Макс

Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко даде да се разбере, че единствено присъствието на Макс Верстапен в спорта, все още държи и него в световния шампионат. Доктор Марко и Макс поддържат отлични отношения, а световният шампион демонстрира лоялност към доктор Марко, когато той беше заплашен с отстраняване от Ред бул в началото на сезона. Тогава Марко беше разследван по подозрения, че от него има изтичане на информация към медиите и той си призна, че може да бъде отстранен след състезанието в Саудитска Арабия.

“Когато циркулираха всички тези слухове, определено не беше забавно - обясни доктор Марко пред Motorsport-magazin. - Оливър Минцлаф дойде в Саудитска Арабия, където проведохме дълъг и хубав разговор. Още един висш шеф от Ред Бул - Франц Вацлавик, също беше там и с него също направихме хубав разговор. Да, отстраняването ми беше един от проблемите, свързани с прехода към нов мениджмънт на върха на компанията след смъртта на Дитрих Матешиц, тъй като тайландската част от компанията сега вече има много по-голямо влияние.”

Тойота не планира собствен тим във Формула 1

81-годишният Марко обясни, че отношенията му с Верстапен са решаващи за това още колко той ще работи във Формула 1.

Защо завръщането на Тойота във Формула 1 не е точно завръщане

“Аз съм независим, нямам нужда от тази работа - уточни Хелмут. - Мотивира ме страстта ми, ентусиазмът ми, свързан с Формула 1 и разбира се, силната връзка с Макс и със семейство Верстапен като цяло. За мен беше ясно, че ако остана след събитията в началото на годината, то ще е за да мога винаги да правя това, което е най-доброто за Макс.”

Българин спечели титлата в картинг шампионата на Дениъл Рикардо

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти