Италия, Франция, Белгия и Англия ще се вихрят в Лига на нациите днес

Клубният футбол отново си взема кратка почивка, което означава, че е време за двубоите на националните отбори. В Европа това са тези от Лига на нациите. Третото завъртане в четирите дивизии започва с десет мача днес, от които логично вниманието привличат най-вече тези в елитната “А”.

Те са два - Израел срещу Франция и Италия срещу Белгия, като и двата са от група 2. Още на този етап израелците се очертаха като аутсайдери, докато останалите три тима най-вероятно ще водят битка до последно.

Французите, които са първенци в турнира през 2021 година, символично гостуват на Израел в Будапеща. Двубоят буди интерес заради факта, че “петлите” ще са без капитана си Килиан Мбапе, който пропуска този лагер сбор, защото поиска почивка, за да се аклиматизира след трансфера си в Реал Мадрид. Вече го няма и Антоан Гризман, който се отказа, а Н’Голо Канте е контузен. Всичко това принуди селекционерът Дидие Дешан да избере нов капитан, като с тази чест беше удостоен Орелиан Чуамени.

Италианците са лидери в групата с пълен актив, след като надвиха Франция и Израел като гости. Сега момчетата на Лучано Спалети посрещат белгийците, а срещата ще е на “Олимпико” в Рим. Освен домакинството, допълнително предимство “адзурите” имат и заради отсъствието в редиците на гостите на Кевин де Бройне и Амаду Онана, които са контузени.

В дивизия “В” ни очакват четири срещи, сред които е тази на Англия срещу Гърция. Мачът е от група 2, в която тази вечер противници ще са още Финландия и Република Ирландия. На “Уембли” определено ще бъде интересно, защото съперниците са с по 6 точки и без допуснат гол, а “елините” дори имат по-добра голова разлика. Под ръководството на временния селекционер Лий Карсли при “трите лъва” се забелязва импулс, но гърците са амбицирани да поднесат изненада.

Финландия - Ейре е възможност за някой от двата отбора да се намеси в борбата за първите две позиции, но за това е нужна задължителна победа.

В група 3 този кръг може да завърже битката на върха. Австрия ще преследва задължителна победа над Казахстан в Линц, която би увеличива актива на тима на Ралф Рангник на 4 точки. По същото време Ерлинг Холанд и неговите съотборници от Норвегия посрещат тима на Словения в дуел на лидерите.

В третото ниво на Лига на нациите ще се изиграят две срещи от група 4. Водачът в таблицата Република Северна Македония гостува на Латвия с амбицията да добави нови 3 точки и така да се доближи до изкачване нагоре. Арменците обаче се гласят за победа и над Фарьорските о-ви, която дори може да ги изкачи на върха, ако преди това другият сблъсък е завършил наравно.

Програмата за деня се допълва от два мача в дивизия “D” - Гибралтар - Сан Марино и Молдова - Андора.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти