Шумахер посочи Пиер Ваше като виновен за срива в Ред Бул

Въпреки твърденията на шефовете на Ред Бул, че с напускането на Ейдриън Нюи и други важни фигури от тима, представянето на световните шампиони не се променя, фактите сочат точно обратното. Макс Верстапен няма победа от Испания насам, Ред Бул отстъпи първото място в класирането при конструкторите, а Макс има 52 точки аванс в битката за титлата при пилотите.

Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв анализатор Ралф Шумахер се опита да посочи слабата страна в организацията на Ред Бул и е уверен, че е открил причината за срива на световните шампиони през втората половина на сезона. Според Ралф, вината за това е на техническия директор на тима Пиер Ваше.

Доктор Марко подсказва за втория пилот на Ред Бул

“Отборът страда от това, че постоянно напускат хора и е трудно да им се намерят пълноценни заместници - обясни Ралф. - Имам усещането, което може и да е грешно, но смятам, че Пиер Ваше не се справя с тази задача. Той е блестящ инженер, но му липсва Ейдриън Нюи и няма как ефективно да решава всички проблеми.”

В Макларън отбелязват първата титла с Фитипалди

Шумахер допълни и в какво се състоят част от проблемите, които трябва да решава Ваше.

Мерцедес няма да жертва сезон 2025 заради новите правила

“Ваше не може все още да установи оптималната връзка между пилотите и автомобила - допълни Ралф. - В Ред Бул трябва да решат този проблем, но все още не мога да си представя как ще се случи това. А ако Макс Верстапен напусне Ред Бул, той ще е последното силно звено, тъй като видяхте в Сингапур как той сам се пребори за второто място.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти