Доктор Марко подсказва за втория пилот на Ред Бул

6 кръга преди края на сезон 2024 във Формула 1 все още няма яснота кой догодина ще е вторият пилот на Ред Бул и ще партнира на Макс Верстапен. Това стана ясно от изказването на съветника на Ред Бул доктор Хелмут Марко, според когото пилотският състав на двата тима на компанията във Формула 1 тепърва ще се подрежда.

За последните 6 състезателни уикенда тази година RB ще разчита на Юки Цунода и Лиам Лоусън, който дойде на мястото на Дениъл Рикардо, а за Ред Бул ще карат Верстапен и Серхио Перес, като оставането на мексиканеца беше потвърдено след лятната пауза. Перес има договор и за догодина с Ред Бул, но няма гаранции, че ще кара за тима.

Доктор Марко разкри как Верстапен може да си тръгне от Ред Бул

Интересното е, че за втори път в рамките на есенната пауза във Формула 1 доктор Марко подсказва, че дните на Серхио Перес в Ред Бул може да са преброени, особено като се има предвид почти нулевия му принос в битката на тима за титлата при конструкторите, където Макларън е новият лидер.

В Остин ще борят проблема с границите на трасето с "фалшив чакъл"

„Не знам в колко състезания миналата година Лиам беше по-бърз от Юки Цунода – коментира пред ORF представянето на Лоусън през 2023 в Алфа Таури доктор Марко. – Но затова решихме, че сега е моментът да сравним Лиам с Юки. Кой от двамата е по-бърз? Юки постигна сериозно подобрение, но разправиите по радиото отнемат от скоростта му, това обаче отмина и той е бърз и постоянен на всички писти.”

Синът на бивш пилот на Ферари влезе в Академията на Макларън

Бившият пилот обясни, че Мерцедес с Антонели и Хаас с Беарман правят това, което той и Кристиан Хорнър „преди са правили с втория отбор на Ред Бул”. И накрая доктор Марко подсказа как, според него, ще изглежда най-добре пилотският състав на Ред Бул за догодина.

Никола Цолов ще тества за нов отбор във Формула 3

„В идеалния случай, на Макс ще партнира по-млад пилот от нашата програма за млади пилоти”, обясни Марко.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти