В Байерн вярват, че Мусиала ще преподпише

Ръководството на Байерн (Мюнхен) продължава преговорите със звездата си Джамал Мусиала за удължаване на договора му. Последните информации от клуба твърдят, че разговорите между двете страни са позитивни и се очаква съвсем скоро сделката да стане факт, пише "Скай Германия".

Настоящият договор на 21-годишния играч е до 2026 година, но от Байерн искат да го обвържат поне до 2029 или 2023 година. Освен това халфът ще получи и солидно увеличение на заплатата, която ще стане 25 млн. евро на сезон.

Самият Мусиала е щастлив на "Алианц Арена" и вече е дал съгласието си да преподпише, което е още един сигнал, че договорът съвсем скоро и официално ще стане факт. Междувременно стана ясно и, че в момента към младока няма оферти от страна на Манчестър Сити и Реал Мадрид, за каквито се говореше в миналото. Така че няма никакви пречки към финализирането на сделката.

Мусиала минава през школата на Байерн, преди през 2020 година да пробие и в първия състав. До момента той има 171 мача, 46 гола и 34 асистенции за баварците. Освен това той е и национал на Германия с 36 мача и 6 гола за Бундестима.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти