Шампионът Алонсо: Не знам какво се случва днес

Новият световен шампион в клас Moto3 на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта Давид Алонсо коментира триумфа си и каза, че не знае какво точно се случва в днешния ден.

Категоричен! Давид Алонсо е шампион в Moto3 след победа №10 за сезон 2024

Колумбиецът си гарантира титлата цели четири кръга преди края на сезон 2024, след като записа своята десета победа в годината в хода на Гран При на Япония. Пилотът на Аспар разкри след финала, че по едно време си е мислил, че ще е по-добре да не поема рискове и да изчака до Гран При на Австралия след две седмици, за да спечели титла. Все пак той постигна целта си още днес, въпреки всички съмнения, които е имал в себе си когато си е лягал вчера.

„Не знам какво се случва днес! Не знам защо, много странно усещане. Вчера, когато бях в хотела, преди да си легна, аз отидох в банята, погледнах се в огледалото и си казах, че днес ще съм световен шампион. След това започнах да плача в леглото. Не бях сигурен дали ще мога да го направя, не бях сигурен дали ще е днес, единственото, за което бях сигурен беше, че ще дам максимума от себе си.„Беше трудно състезание. В един момент си казах, че ще е по-добре да изчакам до Австралия, защото днес ще е трудно. Но след това дадох всичко от себе си, за моя отбор, за семейството ми, за приятелите ми, училището ми, мотоциклетното ми училище. Не знам как да благодаря на всички, но е невероятно. Това е мечтата на живота ми, не знам какво друго да кажа. Световен шампион съм. Много благодаря“, каза емоционалният Алонсо след победата си.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти