Кими Антонели: Невъзможно е да замениш Люис Хамилтън

Догодина младият италианец Андреа Кими Антонели ще има доста тежката задача да запълни дупката, която седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще остави в отбора на Мерцедес с преминаването си във Ферари.

Този трансфер на италианеца беше обявен още в началото на февруари, а в последвалите месеци имаше множество слухове свързани с неговия заместник. В крайна сметка Тото Волф и компания се спряха на 18-годишния Антонели, чието привличането беше обявено по време на уикенда за Гран При на Италия.

Волф решил за Антонели 5 минути след раздялата с Хамилтън

Напрежението върху плещите на младия италианец определено ще бъде много голямо, когато той застане на стартовата решетка в Мелбърн на 16 март догодина. Той обаче каза, че ще може да се справи с него, благодарение на доверието, което отборът на Мерцедес демонстрира в неговите способности. Отделно Антонели заяви, че според него е невъзможно пилот като Хамилтън просто да бъде заменен.

„Мисля, че един от основните фактори в справянето с напрежението ще бъде фактът, че около мен ще има цял отбор, който вярва в мен откакто аз бях много млад. Това наистина помага и въпреки че понякога не се справям с напрежението, аз получавам правилната подкрепа от Мерцедес, но и от семейството ми. Така че аз съм много доволен да съм при тях и да получавам подкрепата, която те ми дават, не само в миналото, но и сега.„Мисля, че е невъзможно пилоти като Люис Хамилтън да бъде заменен. Той е велика фигура в спорта и е постигнал толкова много в своята кариера. Така че аз не искам да съм неговият заместник, аз съм просто следващия пилот на Мерцедес през 2025 година, много се вълнувам за това. Той е страхотен човек и също ме е подкрепял, така че съм много щастлив“, каза Антонели за интервю пред официалния сайт на Формула 1.

Италианецът вече направи своя дебют по време на уикенд от Формула 1. Това се случи по време на първата тренировка на „Монца“, която не завърши по желания начин за него и Мерцедес, след като той се блъсна на „Параболика“ по-малко от десет минути след началото на сесията.

До края на годината Антонели ще вземе участие в още поне една петъчна сесия в Мексико или Абу Даби, както и в теста за млади пилоти, който ще се проведе на „Яс Марина“ след края на сезона. Възможно е този тест да бъде трансформиран в спринтово състезание за младите състезатели, но това още не е потвърдено официално от ФИА и Формула 1.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти