И Гризман обяви, че приключва с националния отбор

Играчът на Атлетико Мадрид Антоан Гризман обяви официално и изненадващо за мнозина, че спира с кариерата си в националния отбор на Франция след десет години участие.

Със сърце, изпълнено със спомени, затварям тази глава от живота си. Благодаря ви за това великолепно приключение с “трикольорите” и ще се видим скоро. 🇫🇷”, написа 33-годишният вече бивш френски национал в социалните медии към видео, показващо най-добрите му моменти с Франция. Той дебютира за тима през 2014 г. в приятелски мач с Нидерландия, спечелен с 2:0.

Гризман изигра 137 мача за “петлите”, в които вкара 44 гола и даде 38 асистенции. Той спечели с Франция световната титла през 2018 г. и Лигата на нациите през 2021 г. Гризман стана и голмайстор на Евро 2016.

Франция показа повече ефективност без Мбапе

Така още една много голяма фигура за френския футбол спира с националния отбор, след като това вече направиха Юго Лорис, Оливие Жиру, Карим Бензема и Рафаел Варан. Последният мач на Гризман за “петлите” се оказа победата над Белгия с 2:0 в Лигата на нациите на 9 септевмри, при която той влезе като резерва.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти