Мартин след падането в спринта: Има нещо нередно в тази част на пистата

Хорхе Мартин заяви пред репортерите на пистата „Мандалика“, че падането му в спринта по-рано днес е „трудно за обяснение“ и добави, че иска дали няма някакъв проблем с настилката в конкретния завой.

Историята се повтори – Баная спечели след падане на Мартин в Индонезия

Мартинатора се изтреля на първото място от полпозишъна и бе начело на колоната до предполседния завой в първата обиколка. Тогава той загуби сцепление и се озова на земята и съответно потъна в класирането.

Впоследствие испанецът се върна бързо на борда на своята машина и започна да кара на принципна „всичко или нищо“ в оставащите 12 тура. В крайна сметка той стигна до 10-то място и не взе точки, докато основният му конкурент в битката за титлата Франческо Баная взе максималните 12. По този начин авансът на Мартин беше съкратен наполовина преди утрешното дълго състезание в Индонезия.

Пред медиите на „Мандалика“ пилотът на Прамак Дукати обясни, че всичко в данните на неговия мотор е нормално и не разбира защо е паднал. Той уточни, че е бил далеч от лимита на сцеплението и каза, че според него има нещо странно точно в тази част на пистата, в която имаше множество падания от началото на уикенда, включително и за него в сутрешната тренировка.

Пеко Баная: Това е шампионатът на грешките

„Е, видяхте, че паднах. Трудно е да се разбере защо. Погледнах данните и всичко изглежда нормално. Така че със сигурност нещо трябва да се промени. Ще ги разгледам по-задълбочено и ще разбера какво, за да не допускам същата грешка утре.„Не мисля, че карах на лимита. Ако това е теорията, квалификацията щеше да е много по-зле. Усетих, че тя беше добре и усещах, че всичко е наред в състезанието. Катастрофирах и завърших десети, изпреварвайки десетима пилоти. Така че със сигурност трябваше да променя настройките, за да се адаптирам към гумите, но сега балансът е добре.„През целия уикенд усещам, че всичко е добре и можех да натискам още от първата обиколка. В състезанието изглежда имах проблем със загряването на гумата, което беше странно. Но след това всичко работеше нормално.„Мисля, че в тази част на пистата има нещо странно. Още преди два дена Саймън (Крейфар) ми го каза и аз се старая да съм много внимателен в този завой. Паднах там и сутринта, така че бях наистина внимателен и все пак пак паднах. Така че със сигурност ще бъда още по-внимателен там и ще натискам на останалата част от пистата.„Не мисля, че губя предницата с ново аеро, усещането е добро. Така че мисля, че на този завой има една много малка част, която е хлъзгава, защото на останалата част от трасето сцеплението е супер добро. Само там е. Ще се опитам да разбера нещата, че погледна следите от падането ми и ще минават по друг начин. Може би в загрявката утре ще погледна. След падането всичко беше наред в този завой, само в тази обиколка не беше“, коментира Мартин пред медиите.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти