Баная: Всеки знае колко е важно да се печелят точки

Франческо Баная може да е напълно доволен от развоя на днешния спринт на пистата „Мандалика“ в Индонезия, в който той спечели, а основният му конкурент за титлата Хорхе Мартин записа нула.

Историята се повтори – Баная спечели след падане на Мартин в Индонезия

Мартинатора поведе в самото началото на състезанието, но още преди края на първата обиколка той се озова не змята в предпоследния завой. Впоследствие испанецът се върна на мотора си и започна да кара на принципа „всичко или нищо“ и стигна до десетото място, но не взе точки.

В същото време Баная кара почти необезпокояван в челото и спечели 12-те точки, с което стопи наполовина своя пасив от Мартин в битката за титлата. След финала световният шампион напомни колко важно е печеленето на точки и каза, че е решил да не натиска толкова много след падането на Мартинатора.

„Всеки знае колко е важно да се печелят точки, днес имаше 12 от тях, така че, заради грешката на Хорхе, аз отново се доближих. От началото на уикенда нещата не са идеални за мен, имам трудности, но по време на квалификацията и тренировката тази сутрин, а след това и в спринта, аз започнах да научавам много неща, които ми позволяват да съм бърз.„Като изключим последния сектор, където видях Хорхе да пада, си казах, че няма нужда да натискам там. Много съм доволен, огромни благодарности за моя отбор, както винаги той свърши перфектна работа. Утре ще е трудно, радвам се за днес, ще се насладим на успеха, а след това ще се фокусираме върху утре“, коментира Баная.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти