Ожие се включи в протеста на Верстапен срещу ФИА

Осемкратният световен рали шампион Себастиен Ожие се присъедини към трикратния световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен в протеста срещу ФИА.

Французинът получи условна глоба в края на рали „Акрополис“ преди няколко седмици, след като се изказа много остро по адрес на рейс контрола в телевизионното си интервю след първия етап на състезанието в Гърция. В отговор на тази глоба от 30 000 евро вчера Ожие даваше изключително кратки и нестойностни интервюта след края на отсечките на рали „Чили“.

Ожие: Тъжно е, че ФИА иска да ни накара да мълчим

„Беше ни казано от ФИА да си затваряме устите“, каза французина, за да обясни своите кратки отговори.„Осъзнавате, че днес не искам да говоря много, казана ни е, че не трябва. Не е фантастична реакция да правя това, не е нещо лично към теб (интервюиращия), съжалявам и за феновете, но това е едно от малкото неща, които мога да използвам.„Днес не усещам, че искам да говоря и както казах, извинявам се на хората, които заслужават по-добро от това, но от върха на ФИА ни беше казано да мълчим, така че е малко тъжно. Не е само в ралитата, но нека да видим какво ще донесе бъдещето“, добави още пилотът на Тойота по време на своето интервю в обедната сервизна зона.

Танак недоумява как да се държи в интервютата след наказанията на Ожие и Верстапен

След това той бе попитан дали това мълчание ще продължи до края на уикенда, но не даде конкретен отговор.

Еванс си върна първото място в Чили след решение на стюардите

Той е вторият високопрофилен пилот, който прави подобен протест след Верстапен. Нидерландецът бойкотира официалните пресконференции на ФИА след квалификацията и състезанието в Сингапур миналата седмица. До това се стигна, след като Верстапен бе наказан с полагане на обществено полезентруд заради използването на неприличен език по време на пресконференцията преди началото на уикенда на „Марина Бей“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти