В Ред Бул искат да продължат да работят с Рикардо

Въпреки неособено елегантния начин, по който вторият тим на Ред Бул във Формула 1 - RB, се раздели с пилота си Дениъл Рикардо, компанията иска да запази връзката си с австралиеца. Това обяви съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко. Ред Бул от години прилага тази практика и запазва отношенията си с пилоти, които са карали и за двата тима на компанията в световния шампионат или поне с повечето, които не са категорично отказали да имат нещо общо с марката.

“Ние говорихме с него и е ясно, че имаме интерес да продължим да работим с него - обясни доктор Марко пред Motorsport Total. - Дениъл е един от най-популярните пилоти във Формула 1, особено в Щатите. Но той иска време, за да определи бъдещето си. Не мисля, че той ще продължи да се състезава. Но от друга страна, ако той вече не се състезава, дали ще иска да участва в наши пиар дейности?”.

Лиам Лоусън стартира с наказание в Остин?

Доктор Марко акцентира на факта, че Дениъл е спечелил достатъчно като пилот във Формула 1 и вече не му се налага да кара за пари.

Доктор Марко: Рикардо загуби убийствения си инстинкт, след като напусна Ред Бул

“Рикардо вече има много пари в банката и бих казал, че сега му предстои да вземе решението, което ще промени живота му - какво ще иска той от бъдещето”, допълни Марко.

Лоусън: Родителите ми продадоха къщата си, за да се състезавам

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти