Дани Рикардо се сбогува с Формула 1 и благодари на феновете

Дениъл Рикардо не използва контректните думи, че кариерата му във Формула 1 е приключила, но силно намекна за това след раздялата си с Рейсинг Булс.

Официално: Дениъл Рикардо и Рейсинг Булс се разделиха

Вчера тимът от Фаенца обяви, че австралиецът ще бъде заменен от Лиам Лоусън до края на сезона. Най-вероятно това означава и край на кариерата на Рикардо, който дебютира във Формула 1 в средата на 2011 година с отбора на ХРТ.

От РБ потвърдиха Лоусън като заместник на Рикардо

Той използва своя профил в Инстаграм, за да благодари на всички отбори, хора и феновете, които са го подкрепяли през годините. Австралиецът също така каза, че не би променил нищо от своята кариера, въпреки начина, по който тя се разви през последните години.

Рикардо: Този път няма смисъл да съм резервен пилот

„Обичах този спорт през целия си живот. Той е див и прекрасен и беше приключение.„На отборите и хората, които играха своите роли, благодаря. На феновете, които понякога обичат спорта повече от мен, хаха, благодаря.„Винаги ще има възходи и падения, но беше забавно и истината е, че не бих променил нищо.„До следващото приключение“, написа Рикардо.

Австралиецът си тръгва от Формула 1 с 8 победи, 32 подиума, 1329 точки, 3 полпозишъна и 17 най-бързи обиколки в 257 старт от 258 участия с отборите на ХРТ, Торо Росо/Алфа Таури/Рейсинг Булс, Ред Бул, Рено и Макларън.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти