Фламенго не успя да пробие бетона на Пенярол

Пенярол е последният полуфиналист в тазгодишното издание на Копа Либертадорес. Уругвайският тим елиминира шампиона от 2022 година Фламенго след нулево равенство у дома. В първия мач тимът от Монтевидео се наложи с 1:0 и това се оказа достатъчно за крайния успех.

Пенярол се завръща в голямата четворка на турнира за първи път от 11 години. Петкратният победител в надпреварата за последно вдигна трофея през 1987 година, а не е бил финалист от 2011 година, когато старши треньор отново беше Диего Агире.

За Фламенго разочарованието е огромно, защото отборът на Тите беше един от фаворитите за трофея. Грандът от Рио де Жанейро обаче завърши мача само с два точни изстрела, въпреки огромното си териториално надмощие.

Пенярол спечели всяко от предишните си домакинства в Копа Либертадорес, но днес Агире заложи на изключително дефанзивна тактика и единствената цел беше да не се допусне попадение.

В състава на Фламенго личаха имената на Алекс Сандро, Жерсон и Джорджан Де Араскаета, а през второто полувреме се появиха Габриел Барбоса и Давид Луиш, но защитата на Пенярол удържа стихийния натиск на гостите.

На полуфиналите Пенярол ще се изправи срещу Ботафого, а другата двойка е Атлетико-МГ - Ривър Плейт.

Още от Футбол свят

Виж всички