Играят се късните мачове от ЛЕ: Ница изпусна дузпа

Същинската фаза на новия формат на Лига Европа започва днес с девет двубоя. Първите мачове за деня предложиха много емоции, като и в двете срещи паднаха по пет гола и имаше по един червен картон. В момента се играят останалите седем срещи, като една от тях е и на последния останал български отбор в европейските клубни турнири - Лудогорец.

Добре познатият у нас отбор на Бодьо/Глимт победи в намален състав с 3:2 тима на Порто.

Бодьо удари Порто, въпреки че над 40 минути игра с човек по-малко

Другият от ранните мачове завърши при същия резултат, като отборът на АЗ Алкмаар победи шведския Елфсборг, като тук загубилият отбор прикючи с човек по-малко.

АЗ Алкмаар продължи с победите

Българският евробоец Лудогорец играе у дома на "Хювефарма Арена" срещу чешкия Славия (Прага). И двата отбора бяха част от предварителните кръгове на най-силния турнир на УЕФА - Шампионска лига, но отпаднаха в различни етапи от пресявките на "турнира на богатите" и трябваше да се задоволят с участие в Лига Европа.

Лудогорец 0:1 Славия (Прага), чехите вкараха с първата си опасност

Носителят на трофея от 2017 г. - Манчестър Юнайтед, приема тима на Твенте при завръщането си в турнира.

Манчестър Юнайтед 1:0 Твенте, спасяване на Онана

В друг мач с българско участие ПАОК на Кирил Десподов гостува на турския първенец Галатасарай. Родният национал започна вечерта на резервната скамейка.

Италианският Лацио има условна визита на Динамо Киев в Хамбург, а Ница приема Реал Сосиедад. Андерлехт - Ференцварош и Мидтиланд - Хофенхайм са последните два мача от деня.

Още от Футбол свят

Виж всички